Deze reis is inclusief:

 • Overtochten
 • Verblijf aan boord
 • 15 nachten in kampeerhutten
 • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Complete ontdekkingsreis door Midden en Zuid Zweden
 • Glaskogen
 • Siljanmeer
 • Scherenkust en Glasriket

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze reis heb je de kans om alles te zien wat Zweden zo bijzonder maakt: uitgestrekte bossen en meren, gouden korenvelden en de unieke scherenkust. Je verblijft op mooi gelegen campings, waar genoeg te doen is voor jong en oud. Maar ook niets doen mag: luieren op een door de zon verwarmde rots aan het water, of languit liggen op het mos met een hand vol bosbessen, dat is pas echt vakantie!

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line
Overnachting aan boord.

Dag 2 en 3: Alingsås. Circa 50 km
Je komt vandaag vroeg aan in Göteborg waardoor je de hele dag de tijd hebt deze stad te verkennen. Alingsås is een gezellig marktstadje waar je leuk kunt winkelen en heerlijk kunt eten in een van de vele restaurants. De camping ligt aan een meer met zandstrandje, op ca. 3 km van het centrum van Alingsås, een oud stadje met prachtige houten huizen, leuke winkels en gezellige cafés. Vanuit je kampeerhut kun je natuurlijk gaan wandelen in het bos of zwemmen of varen in het meer. Er zijn kano’s en kajaks te huur. Vlak bij Alingsås kun je een ritje maken met de historische stoomtrein over de Anten-Gräfsnäs Järnvåg. Op de rit van 12 km langs het Antenmeer naar Gräfsnäs waan je je terug in 1900. Excursies: ontdek Göteborg met de Göteborg Card.

Dag 4 t/m 6: Arvika. Circa 260 km
In het idyllische Värmland, land van bossen, meren, heidevelden en vennetjes, ligt het toeristenplaatsje Arvika. Direct vanaf de camping kun je hier prachtige kanotochten ondernemen. Excursies: 3 dagen kanovaren of een 2-daags houtvlotavontuur (na dag 6).

Dag 7 t/m 9: Sollerön. Circa 245 km
Sollerön ligt op een eilandje in het Siljanmeer. Wanneer je het eiland oprijdt waan je je in een sprookjesboek. Het heuvelachtige landschap met de rode “poppenhuisjes”, strak gemaaide gazons en houten hekken, geven je de indruk dat je een andere wereld bent beland. De streek rondom het meer staat bekend om de folklore en het mooie handwerk dat er wordt vervaardigd, zoals de beschilderde houten paardjes in Nusnäs. Leksand, Tällberg en Mora mag je niet overslaan en ook een bezoek aan het Orsa Roofdierenpark is een must voor iedere dierenliefhebber. Excursies: Tomteland, Ors Roofdierenpark en Berensporen in Kvarnberg.

Dag 10 en 11: By Kyrkby. Circa 170 km
Je kunt een kano huren om de Nedre Dalälven te verkennen en te picknicken op een van de eilandjes. Je kunt ook een bezoek brengen aan de zilvermijn van Sala of aan de Universiteitsstad Uppsala waar je de kathedraal en leuke terrasjes vindt.

Dag 12 t/m 14: Västervik. Circa 345 km
Lysingsbadet ligt aan de scherenkust, waar je kunt zwemmen, fietsen, kanoën of zeilen. Västervik heeft mooie houten huizen en gezellige terrasjes aan de haven waar elke ochtend de verse vis wordt aangevoerd voor de markt. Geniet van de zon op een gladde warme rots, of maak een boottocht door het zeer uitgebreide scherengebied. Dit is allemaal mogelijk direct vanaf de camping!

Dag 15 en 16: Tingsryd. Circa 225 km
Onderweg naar Tingsryd rijd je door het ‘Glasriket’. In deze regio vind je de beroemde glasfabrieken van Småland, waarvan Kosta Boda de oudste (1742) en bekendste is. Breng een bezoek aan een glasblazerij en probeer de ambacht uit tijdens een workshop. Tingsryd ligt in een prachtige en bosrijke omgeving voor wandelingen, fiets- en kanotochten.

Dag 17: Overtocht Trelleborg-Rostock met Stena Line. Circa 160 km
Overnachting aan boord.

Dag 18: Aankomst in Rostock.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs