Deze reis is inclusief:

 • Overtochten
 • Verblijf aan boord
 • 14 nachten verblijf in vakantiewoningen
 • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Eilandjes aan de scherenkust
 • Bossen en meren in Dalarna
 • Kinderactiviteiten op de parken
 • Spelen bij Pipi Langkous
 • Afdalen in een mijn in Falun

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens de rondreis Björn verblijf je in de drie favoriete vakantieparken van Buro Scanbrit! Om te beginnen in het vakantiepark Lysingsbadet in Västervik, gelegen aan de scherenkust van Småland. Hier kun je het Astrid Lindgrend’s Värld van Pippi bezoeken. Maar ook op het park worden allerlei activiteiten georganiseerd in het hoogseizoen. In Säfsen kun je mountainbiken, wandelen, op wildsafari of gewoon genieten van de rustige omgeving. Je verblijft een week op het vakantiepark Främby Udde Resort, direct aan het meer Runn. Hier vandaan kun je het Siljanmeer met haar vele bezienswaardigheden ontdekken.

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line
Overnachting aan boord.

Dag 2 t/m 4: Västervik. Circa 320 km.
Bij aankomst in Göteborg, om 9.00 uur, kun je deze gezellige stad verkennen of een bezoek brengen aan het pretpark Liseberg in het centrum. De vakantiewoningen op het park Lysingsbadet liggen aan de scherenkust. Hier kun je kanovaren, boottochten maken en vissen. Het leuke toeristenstadje Västervik heeft mooie houten huizen en gezellige terrasjes aan de haven, waar elke ochtend verse vis wordt aangevoerd voor de markt. Natuurlijk mag een dagje Astrid Lindgren’s Värld niet ontbreken tijdens deze vakantie. Ontmoet hier Pippi, Tommie en Annika of ga spelen in de roverburcht van Ronja.
Je verblijft in vakantiewoning type B bij 2-4 personen en bij 5 personen in type A.

Dag 5 t/m 8: Fredriksberg, Säfsen. Circa 375 km.
Neem de tijd om de omgeving op je gemak te verkennen en deel te nemen aan één van de vele activiteiten die Säfsen organiseert. Dalarna heeft weelderige bossen en talloze beekjes en rivieren waar je prachtig kunt kanovaren of zwemmen. Ga in de avond mee op beversafari en zie hoe deze beestjes kundig hun dam bouwen. Bezoek de vijf “molendorpen”, allemaal gelegen rond het hoofddorp Fredriksberg. Wandelpaden leiden je door de bossen naar de 18e-eeuwse nijverheidsdorpen en hun molens.
Je verblijft in een vakantiewoning type B.

Dag 9 t/m 15: Falun. Circa 110 km.
Främby Udde Resort is prachtig gelegen aan het Runn meer op ca. 3 km van Falun. Het ligt zeer centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden van Dalarna. Boek het activiteitenpakket bij en verken de omgeving op de fiets en peddel het water op om de eilandjes te verkennen. Maak een rondrit langs de mooie stadjes aan het Siljanmeer of bezoek de handwerkateliers met Zweeds houtsnijwerk. De kopermijn Falu Gruva in Falun staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en misschien vind je ook wel uit waar de rode verf van al die huizen in Zweden vandaan komt?
Je verblijft in type A.

Dag 16: Overtocht Göteborg-Kiel met Stena Line. Circa 460 km. 
Overnachting aan boord.

Dag 17: Aankomst in Kiel.

(*) De beschreven reis is geldig bij vertrek op zondag. Bij vertrek op woensdag verblijf je 4 nachten in Västervik, 3 nachten in Fredriksberg en 7 nachten in Främby Udde. De genoemde richtprijs is p.p. op basis van 4 personen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs