Deze reis is inclusief:

 • Overtocht Kiel-Göteborg en Oslo-Frederikshavn
 • Verblijf aan boord in een binnenhut
 • 10 nachten verblijf in vakantiewoningen
 • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Populaire gezinsreis
 • Mooiste plekjes van Dalarna
 • Houtvlotvaren
 • Berensporten zoeken
 • Tomteland

Bekijk hier de Reisdetails

Zweden is bij uitstek een vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Als je Zweden in een notendop wilt beleven, dan is dit een heel geschikte rondreis. Je reist door de schilderachtige regio Dalarna, waar je verblijft op mooi gelegen vakantieparken die allerlei activiteiten bieden. De omgeving biedt de rust, ruimte en natuur waarin je actief bezig kunt zijn. Je kunt er heerlijk zwemmen en fietsen, een kanotocht maken of op wildernisexcursie gaan. Een spannende bever- of elandsafari mag natuurlijk ook niet ontbreken! Kortom: vakantiepret voor het hele gezin!

Ook beschikbaar als 14-, 15-, 17- en 18-daagse rondreis.

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line. 
Overnachting aan boord.

Dag 2 t/m 4: Frederiksberg, Säfsen. Circa 370 km
Het heuvellandschap rond Frederiksberg is een patchwork van akkers, bos, heidevelden en meren. Vanuit Säfsen kun je te voet, per fiets of kano de natuur intrekken. In het naastgelegen meer Säfsjön kun je zwemmen, varen en vissen. In de avond kun je mee op zoek naar de koning van de Zweedse bossen, tijdens de elandsafari. In Säfsen worden veel activiteiten georganiseerd en er is een avonturenspeeltuin voor kinderen en midgetgolf.
Je verblijft in een vakantiewoning type B.

Dag 5 t/m 8: Orsa, Orsa Grönklitt. 
Circa 155 km
Het vakantiepark Orsa Grönklitt ligt naast het roofdierenpark en nabij het Siljanmeer, één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Zweden. Aan het meer liggen de pittoreske dorpjes Tällberg, Rättvik en het stadje Mora. Natuurlijk mag een bezoek aan het verblijf van de Kerstman in Tomteland en het waterpretpark Leksand Sommarland niet ontbreken! Het dorpje Nüsnäs is beroemd vanwege de roodgeschilderde uit hout gesneden Dalapaardjes: een leuk souvenir uit Zweden. Je verblijft in een vakantiewoning type A.

Dag 9 t/m 11: Idre, Idre Fjäll. 
Circa 170 km
Bij Idre wordt de natuur ruiger en de bergen hoger. De bergtoppen rondom Idre zijn meer dan 1100 meter hoog. Bezoek het Fulufjället Natuurreservaat om de gemarkeerde wandelroute te volgen naar Nupeskärs Vattenfall, de hoogste waterval van Zweden. Net over de grens kun je het Noorse mijnstadje Røros bezoek wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op het park zelf kun je onder anderen mountainbiken en golfen, maar ook zwemmen in het buiten of overdekte zwembad. 
Je verblijft in een vakantiewoning type A.

Dag 12: Overtocht Oslo-Frederikshavn met Stena Line. 
Circa 340 km
Overnachting aan boord.

Dag 13: Aankomst in Frederikshavn.

(*) De beschreven reis is geldig bij vertrek op zondag (13 dagen).

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs