Deze reis is inclusief:

  • Retourvlucht
  • 1 nacht verblijf in het IJshotel
  • 2 nachten verblijf in het Kaamos Hotel
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • Transfer Kiruna – IJshotel v.v.

Highlights van deze reis:

  • Grootste IJshotel ter wereld
  • IJsbar én trouwkapel van ijs

Bekijk hier de Reisdetails

In het noorden van Zweden, 200 km boven de poolcirkel, ligt het kleine plaatsje Jukkasjärvi. Elk jaar in november wordt er begonnen met de bouw van het ijshotel en mogen 25 verschillende kunstenaars zich uitleven op de ijsdecoratie van de Art Suites en Noorderlicht Suites. Het hotel is gebouwd van ruim 2000 ton ijs uit de rivier. Er is onder andere een trendy IJsbar en een kapel van ijs waar je kunt trouwen of een dienst kunt bijwonen. In het voorjaar smelt het hotel weg waardoor een verblijf in het ijshotel ieder jaar weer anders is.

Dag 1: Kiruna Airport – Jukkasjärvi
De transfer vanaf de luchthaven kan eventueel vervangen worden door een huskytocht naar het IJshotel (toeslag op aanvraag). Na een uitgebreide rondleiding door het IJshotel kun je nog genieten van een drankje in de IJsbar. Voor je gaat slapen in -5º, krijg je een thermoslaapzak met een dikke muts en dan is het tijd om naar je ijskamer te gaan.

Dag 2: dag ter vrije besteding.
In de ochtend word je wakker gemaakt met een warm drankje. Na het ontbijt kun je een hondensledetocht van 1,5 uur maken. Neem plaats in de slee en laat je voorttrekken door de sledehonden. ‘s Avonds kun je dineren onder de sterrenhemel tijdens Noorderlicht sneeuwscootertocht.

Dag 3: dag ter vrije besteding.
Na het ontbijt kun je naar het Samidorp in Jukkasjärvi waar je kennis kunt maken met de cultuur van de authentieke bewoners van Lapland. Je krijgt een introductie rendier vangen, waarna je het dier voor een slee inspant en een tochtje met de slee maakt. In de middag is er een cursus ijssculpturen maken. Begeleidt door een professionele ijskunstenaar maak je kennis met de magische wereld van ijs. ‘s Avonds kunt dineren in het gastronomisch à la carte restaurant van het IJshotel.

Dag 4: terugvlucht naar Nederland of verlenging naar eigen wensen
Je kunt terugkijken op een zeer bijzondere ervaring!

IJshotel****

Algemeen: Slapen in het IJshotel is een unieke ervaring. Gekleed in thermisch ondergoed, met muts, handschoenen en sokken kruip je in de warme slaapzak die het IJshotel verzorgt. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten kamers. De bedden zijn gemaakt van ijs en worden verwarmd door een rendierhuid op het matras. De badkamers met douche, toilet en sauna bevinden zich in een aparte warme locatie, direct naast het IJshotel. Of kies voor een deluxe kamer met ensuite badkamer. Ga naar de IJsbar en bestel een drankje geschonken in een glas van ijs. En bezoek de IJskapel, waar trouwen tot één van de opties behoort.

Ligging: circa 21 km vanaf Kiruna Airport in het kleine dorpje Jukkasjärvi aan de Torne rivier.

Faciliteiten: receptie, (warme) bar en IJsbar, IJskapel, lounge met gratis wifi, uitstekend restaurant, souvenirwinkel, transfer- en excursiemogelijkheden.

Kamers: er zijn 35 verschillende kamers in het IJshotel dat elk jaar weer opnieuw wordt opgebouwd. Daarnaast zijn er nog 11 Art Suites en 9 Deluxe Suites in een permanent IJshotel, hier kan je 365 dagen per jaar verblijven. Ook zijn er nog 68 warme kamers op het complex.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs