Zwitserland

Zwitserland is het land van alpenweides, bergmeren en besneeuwde bergtoppen. Van Zwitserse precisie, Mediterrane steden en gezellige bergdorpen.Waar je in de zomer eindeloos kunt wandelen en ’s winters prachtige ski- en langlauftochten maakt.

Ben jij ook in de mood voor Zwitserland? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.

Boek direct jouw Zwitserland-vakantie

Vakantie Zwitserland

Zwitserland heeft meerdere natuurgebieden. Het grootste beschermde gebied en het enige nationale park in Zwitserland is het Zwitsers Nationaal Park. Het park van ca. 172km² is opgedeeld in drie delen: een gebied met grasland, een gebied met bos en een deel met hooggebergte. Een ander belangrijk natuurgebied is het Aletschwoud. Dit gebied ligt op een bergplateau in Wallis. Vanaf hier heeft men een overweldigend uitzicht over de Aletschgletsjer, de langste gletsjer van Europa. De gletsjer staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Meren

Zwitserland is omgeven door rivieren. Het Bodenmeer en het Meer van Genève zijn de grootste meren van Zwitserland. Deze meren worden ook gedeeld met andere landen. Het Meer van Neuchâtel is het grootste meer dat alleen in Zwitserland ligt.

Cultuur van Zwitserland

Veel kerken, kloosters en andere historische bezienswaardigheden hebben de Eerste en Tweede oorlog in Zwitserland goed overleefd. Deze zijn dan ook nog steeds te bezichtigen. Zwitserland is daarnaast een land van tradities. Volksdansen als de polka en de wals worden in de Zwitserse klederdracht uitgevoerd.
Veel Europese kunstenaars en schrijvers verbleven vroeger in Zwitserland. Het land kent vandaag de dag vier verschillende culturen en talen: Frans is het zuidwesten, Duits (met verschillende dialecten) in het oosten en noorden, Rheto-Romaans in het uiterste oosten en in het zuidelijke deel van de Alpen spreekt men Italiaans.

Bezienswaardigheden

Zürich is de grootste stad van Zwitserland. Belangrijke bezienswaardigheid tijdens de autovakantie Zwitserland is hier de Gotische Basiliek Fraumünster. Deze voormalige kloosterkerk bestaat uit verschillende stijlen en heeft drie schepen met gebrandschilderde ramen. Ook is hier een museum te vinden: het Zwitserse Nationale Museum. Dit meer dan 100 jaar oude museum bevat een collectie archeologische stukken. In La-chaux-de-Fonds vindt men daarnaast ook een klokkenmuseum en een horlogefabriek.
In de stad Genève is mooie Romaanse architectuur te vinden in de vorm van de Cathédrale de St Pierre. De twee torens kunnen tegen betaling zelfs beklommen worden. De inspanning wordt beloond met het uitzicht op de bergen en op het Meer van Genève.
Bern is de hoofdstad van Zwitserland, bestaande uit unieke, 11e eeuwse straten. Zijn opvallende koperen spits doet de Nydeggkerk al snel opvallen.

Bijzondere belevenissen

  • Gletsjerwandeling
  • Rit met de hoogste kabelbaan van Europa in Zetmatt
  • Theatershow in het Schauspielhaus in Zürich
  • Het internationale Jazzfestival van Montreux in juli
  • Een cruise
Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat voor je vakantie Zwitserland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.