De herfst en winter zijn niet altijd seizoenen die je meteen associeert met stedentrips, maar juist deze maanden kunnen iets magisch met zich meebrengen. Met gouden bladeren, frisse lucht en gezellige feestverlichting bieden veel steden een unieke charme die je in de zomer misschien mist. Hier zijn onze vijf favoriete steden om te bezoeken in de herfst en winter, compleet met to-do’s die perfect passen bij het seizoen.

1. New York 

New York staat het hele jaar door hoog op veel bucketlists, maar in de herfst en winter transformeert de stad in een sprookjesachtige bestemming. De herfst brengt fantastische kleuren in Central Park en de winter zet alles om in een kerstwonderland. Wie droomt er niet van om de kerstboom bij Rockefeller Center te zien, te schaatsen op de ijsbanen en te winkelen op de verlichte Fifth Avenue?

To-do’s in de herfst/winter:

  • Central Park: Maak een herfstwandeling door Central Park en bewonder de prachtige kleuren van de bomen.
  • Rockefeller Center: In de winter is schaatsen bij Rockefeller Center een must-do, omringd door de magische kerstverlichting.
  • Broadway Show: Ontsnap even aan de kou en geniet van een Broadway-show, een perfecte binnenactiviteit in de wintermaanden.

Bekijk het aanbod hier.

2. Krakau

Krakau, nog steeds een onderschatte bestemming, komt in de herfst en winter echt tot zijn recht. De historische stad is dan rustig, wat het de perfecte tijd maakt om door de middeleeuwse straten te dwalen. In de winter wordt Krakau magisch verlicht en biedt het koude klimaat een perfect excuus om je op te warmen met een warme glühwein op een van de gezellige kerstmarkten.

To-do’s in de herfst/winter:

  • Wawel-kasteel: Breng een bezoek aan het imposante Wawel-kasteel, en geniet van het uitzicht over de besneeuwde stad.
  • Kerstmarkten op het Rynek Główny: De kerstmarkten in Krakau zijn misschien minder bekend, maar zeker niet minder sfeervol. Proef lokale lekkernijen en geniet van de ambachten.
  • Joodse wijk Kazimierz: Ontdek de geschiedenis van deze bijzondere wijk en warm op in een van de sfeervolle cafés.

Boek hier je citytrip naar Krakau voor deze winter.

3. Parijs 

Parijs in de zomer is prachtig, maar in de herfst en winter krijgt de stad een geheel andere charme. De rijen bij toeristische attracties zijn korter, en de stad komt tot leven met gezellige verlichting en kerstdecoraties. Parijs is goed bereikbaar met de auto of trein, en ideaal voor een romantisch winterweekend.

To-do’s in de herfst/winter:

  • Eiffeltoren by night: Bezoek de Eiffeltoren in de avond en geniet van de lichtshow terwijl je warme chocolademelk drinkt.
  • Louvre: Perfect voor een regenachtige of koude dag; dwaal urenlang door de gangen van het Louvre en bewonder de meesterwerken.
  • Kerstshoppen in Le Marais: De wijk Le Marais is een geweldige plek om unieke cadeaus te vinden en te genieten van de feestverlichting.

Bekijk ons aanbod hier.

4. Wenen 

Wenen staat wereldwijd bekend om zijn klassieke kerstmarkten en prachtige architectuur. In de winter wordt de stad omgetoverd tot een winterwonderland met sprookjesachtige verlichting, traditionele muziek en heerlijk eten. Dit alles, gecombineerd met de rijke geschiedenis en cultuur, maakt Wenen een topbestemming voor de wintermaanden.

To-do’s in de herfst/winter:

  • Kerstmarkt op de Rathausplatz: Bezoek een van de bekendste kerstmarkten van Europa en proef de warme punch en kastanjes terwijl je langs de kraampjes slentert.
  • Schloss Schönbrunn: Bezoek het prachtige paleis en de tuinen, die in de winter net zo indrukwekkend zijn onder een laagje sneeuw.
  • Een klassiek concert: Geniet van een avond vol klassieke muziek in een van de historische concertzalen, zoals de Wiener Staatsoper.

Ontdek Wenen, boek hier jouw stedentrip voor dit najaar.

5. Valencia

Als je liever de kou ontvlucht, is Valencia een fantastische keuze voor een winterse citytrip. De stad biedt in de winter aangename temperaturen, perfect om te ontsnappen aan het gure weer van Noord-Europa. Hoewel het te koud is om te zwemmen, is de zon nog steeds vaak aanwezig, wat de sfeer in de stad vrolijk en ontspannen maakt.

To-do’s in de herfst/winter:

  • La Ciudad de las Artes y las Ciencias: Ontdek dit futuristische complex, met onder andere een wetenschapsmuseum en aquarium, ideaal voor een regenachtige dag.
  • Mercado Central: Bezoek een van de grootste markten van Europa en proef lokale lekkernijen zoals jamón en sinaasappels.
  • Turia Park: Geniet van een winterwandeling in dit uitgestrekte park dat door de stad slingert, perfect om wat zonnestralen mee te pakken.

Bekijk het aanbod naar Valencia hier.

Dus of je nu op zoek bent naar de warme gloed van de winterzon in Valencia, de magische kerstverlichting van New York of de knusse kerstmarkten van Wenen, elke stad heeft zijn eigen unieke charme tijdens de herfst en winter. Dit zijn onze vijf favorieten, elk met hun eigen redenen om juist in deze tijd van het jaar bezocht te worden. Pak je warme sjaal in, vergeet je camera niet, en laat je verrassen door wat deze steden te bieden hebben tijdens de koudere maanden!

Commentaar is niet beschikbaar