Ga alle attractieparken af in Florida of maak kennis met de tropische eilandjes van Hawaii. Kies je voor de hitte van de woestijn in West Amerika? Of toch maar voor ’s werelds grootste gletsjers in Alaska? Dankzij Amerika’s onmetelijke omvang zijn de mogelijkheden eindeloos, want elke streek heeft weer haar eigen, unieke kenmerken.

Alaska

“Ik slaak een kreet van verwondering, als de walvis zijn staartvin hoog boven het wateroppervlak laat uitrijzen…”

De grootste staat van Amerika, met de langste kustlijn, de meeste nationale parken, de hoogste berg en ’s werelds grootste gletsjers… Dit is de omschrijving van de Amerikaanse staat Alaska, ook wel ‘het Grote Land’ genoemd. De hoogste berg vind je in Denali National Park, één van de 8 nationale parken. De bergtop van de Mount McKinley torent hier maarliefst 6.194 meter boven het landschap uit. Wil je zoveel mogelijk van Alaska gezien hebben? Ga dan mee op vliegexcursie en bekijk van grote hoogte de rivieren, canyons, bergkammen en gletsjers. In de wildernis van Alaska komen onder andere wolven, grizzlyberen en ijsberen voor. In de wateren langs de kustlijn nemen orka’s, bultruggen en walvissen regelmatig een kijkje boven water. Wanneer je tijdens een walvisexcursie in een wiebelig bootje vlakbij deze imposante dieren vaart, besef je pas hoe immens groot ze zijn…

Hawaii

“Ik hou mijn handen voor mijn ogen om geen takken in mijn gezicht te krijgen. Volgens mij hoor ik in de verte het gekletter van een waterval al…”

Aloha, welkom op Hawaii! Deze tropische archipel wordt ook wel ‘Paradise of the Pacific’ genoemd. Alle 130 eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit. En dat zie je nog goed terug. In het centrum van vrijwel elk eilandje pronk een grote vulkaankrater. En de vulkanische oorsprong heeft voor een gevarieerd landschap gezorgd. Zo sta je op het ene moment midden in een kale woestijn, worstel je je even later door de dichte vegetatie van een jungle… Vooral het eilandje Maui kent veel tegenstellingen: van vulkanen tot witte stranden en van dichte oerwouden tot kletterende watervallen. Big Island is verreweg het grootste eiland van Hawaii en hier prijkt tevens de hoogste berg van de wereld: de 10.200 meter hoge Mauna Kea.

Florida

“Ik duw mijn zonnebril nog iets verder op mijn neus en laat mijn ogen langs de vele hippe barretjes glijden. Welke zal het worden?…”

Florida, oftewel de ‘Sunshine State’! De lange kustlijn is bezaaid met internationale badplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het hippe Miami Beach, waar je over de beroemde Ocean Drive boulevard flaneert. Wie zich liever op een andere manier vermaakt, heeft keus uit tal van pret- en avonturenparken. Waan je in de filmwereld van de Universal Studio’s of sta oog in oog met een orka in Seaworld. En natuurlijk het magische Walt Disney World, waar de dromen van kinderen uitkomen… Daarnaast heeft Florida tientallen nationale parken, waarvan het Everglades National Park het meest tot de verbeelding speelt. Vaar hier met een airboot over het moeras en wie weet verschijnt er vlak naast je wel een alligator aan het wateroppervlak…

West Amerika

“De dieprode rotsen van de canyon worden met de minuut indrukwekkender nu de zon ondergaat…”

Het ‘wilde’ westen van Amerika: een afwisselende streek met tientallen nationale parken. Hoge bergen worden afgewisseld met diepe cayons, hete woestijnen met imposante gletsjers en witte stranden met ondoordringbare wouden. In de wateren langs de kust zwemmen orka’s, op het vaste land leven grizzlyberen. Het laagste punt van Amerika West is Death Valley. Deze woestijn, waar het kwik in de zomer de 50 graden kan halen, is de heetste plek op aarde… Ook wereldberoemde steden zijn in West Amerika te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de entertainmentstad Las Vegas, Los Angeles met het bekende district Hollywood en de gezelligste stad van Amerika: San Francisco!

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar Amerika te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Amerika