Beste reistijd

Het klimaat op de Azoren wordt beïnvloed door de omvang van de eilanden en de golfstroom. Het hele jaar door is de temperatuur zacht en gematigd. De gemiddelde temparatuur is het hoogst in augustus en het laagst in de wintermaanden. Het is relatief vochtig en daardoor ook erg groen. De beste tijd voor een rondreis door de Azoren is van mei tot september.

Ligging

De Azoren bestaan uit totaal negen vulkanische eilanden. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en behoort tot Portugal. Tot op heden zijn de eilanden nog niet overspoeld met massa’s toeristen. Hierdoor is het de perfecte bestemming voor een rustige natuurvakantie.

São Miguel

Sao Miguel is het grootste eiland van de Azoren. Het eiland is vooral bekend door haar adembenemende natuur, geisers en vulkaankratermeren.

Faial

In de hoofdstad van dit eiland, Horta, bevindt zich de grootste jachthaven van de Azoren. Het eiland is ideaal om te vissen of om gewoon te genieten van de bijzondere sfeer.

Terceira

Op Terceira vindt u het langste zandstrand van de Azoren. Buiten de steden zijn veel wandelmogelijkheden met vele fascinerende grotten.

Pico

Op Pico staat de hoogste berg van Portugal: de oude vulkaan Ponta do Pico. Ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers. De wijngaarden op dit eiland zijn uitgeroepen tot werelderfgoed.

Corvo

Corvo is het kleinste eiland van de Azoren, met slechts 400 inwoners. Het eiland is ontstaan door een oude vulkaan. De krater hiervan ligt op de berg Grosso.

Flores

Dit eiland is perfect voor natuurliefhebbers. Er zijn veel bergen en heuvels en het eiland telt maar liefst zeven kratermeren.

São Jorge

São Jorge is een lang, smal en bergachtige eiland, perfect voor Azoren wandel reizen. Vooral de 450 meter hoge kliffen zijn een enorme trekpleister.

Graciosa

Graciosa wordt gekenmerkt door de vele witte huizen, de molens en de vulkaankrater met zijn raadselachtige lagune. Het landschap bestaat vooral uit heuvels en wijngaarden.

Santa Maria

Santa Maria is het meest zuidelijke eiland van de Azoren. Daarom is het er iets droger en zonniger dan op de andere eilanden. Op het eiland liggen de oudste dorpen van de Azoren.

Flora & Fauna

Geniet van de mooie natuur op deze prachtige kleine eilanden. Er zijn veel vulkanen te bewonderen en dat zorgt voor schitterende uitzichten. Bij mooi en helder weer kunt u vanaf Pico of Faial prachtig over de eilanden van de archipel kijken. Er bestaan op de Azoren fajãs. Dit zijn vlakke oppervlakten aan de kust en die vormen kleine eilandjes. Door het instorten van kliffen en gestolde lava zijn deze ontstaan. Ook de bloemenpracht is schitterend, op de meeste eilanden zijn hiervoor zelfs aparte parken en tuinen aangelegd die u kunt bezoeken tijdens uw vakantie.

Geschiedenis

Niemand weet precies wanneer de Azoren zijn ontdekt, maar wel is bekend dat in 1432 de Portugees Goncalo Velho Cabral het eiland Santa Marte ontdekte. Een aantal jaren later waren alle eilanden bezocht en werden de Azoren vastgelegd op kaart. De eerste hoofdstad van de eilandengroep was Villa Franca do Campo, op het grootste eiland São Miguel. Door een hevige aardbeving werd deze stad volledig verwoest en moest er een nieuwe hoofdstad komen. In 1522 werd dat Ponta Delgado.

Godsdienst

De meerderheid van de bevolking is rooms-katholiek.

Eten en drinken

Eten kunnen ze op de Azoren als de beste. Elk eiland heeft daarom zijn eigen specialiteiten en ook de internationale keukens zijn goed vertegenwoordigd op de meeste eilanden. Vlees en vis staat veelal op het menu, ook kaas is zeer geliefd. Houd er rekening mee dat restaurants op zaterdag of zondag gesloten kunnen zijn.

Geldzaken

De officiële valuta is de euro. Travellercheques en creditcards worden over het algemeen geaccepteerd bij de grotere en duurdere winkels, restaurants en hotels. Het opnemen van euro’s uit geldautomaten kan vrijwel overal.

Grensdocumenten

Wie de Azoren wil bezoeken, dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. De eilanden van de archipel behoren tot Portugal, wat officieel deel uitmaakt van het Schengenverdrag. Houd er rekening mee dat kinderen vanaf 26 juni 2012 in het bezit dienen te zijn van een eigen paspoort.

Advies voor vertrek

Zorg bij een reis naar de Azoren voor goede wandelschoenen en neem ook wind- en waterdichte kleding mee. Houd daarnaast rekening met het tijdsverschil: het is op de Azoren twee uur vroeger dan in Nederland.

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar de Azoren