Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Terceira en São Miguel-Amsterdam
 • Luchthavenbelasting
 • Boottochten
 • 14 nachten in genoemde hotels of gelijkwaardig
 • Autohuur
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt

Highlights van deze reis:

 • verblijf in de natuur
 • Flores
 • São Miguel
 • Wandelen op São Jorge
 • Indrukwekkende hoogtes op Pico

Bekijk hier de Reisdetails

In 15 dagen zoveel mogelijk uit een vakantie halen? Tijdens deze eilandhopreis wordt er in een korte tijd een goed beeld getoond van de prachtige Azoren archipel. Van indrukwekkende hoogtes en wijngaarden op Pico tot vlakke landtongen op São Jorge. Afzonderen op het kleine, maar prachtige Flores of juist onder de mensen in de gemoedelijke haven op Faial. De afsluiting vindt plaats op São Miguel. Het eiland met haar diepe kratermeren, exotische flora en een rijk onderwaterleven.

Dagbeschrijving

Dag 1: Terceira
Aankomst op Terceira en per huurauto naar het overnachtingshotel, hotel Azoris Angra Garden of gelijkwaardig.

Dag 2: Terceira
Op het eiland Terceira maak je kennis met het sfeervolle Angra. Het centrum heeft kleurrijke huizen, charmante kerken, leuke winkeltjes en een klein strand. Vanuit de stad heb je uitzicht op het schiereiland Monte Brazil. Op deze uitgedoofde vulkaankrater kun je een prachtige wandeling maken. Overnachting in hotel Azoris Angra Garden of gelijkwaardig.

Dag 3: Terceira-Pico
Vertrek richting het vliegveld en vlieg door naar Pico. Rijd verder voor een overnachting in hotel Caravelas of gelijkwaardig

Dag 4: Pico
Pico, bekend vanwege haar indrukwekkende berg. Deze vulkaan is in al zijn vormen te zien. Op de voorgrond, door zijn conische vorm. Maar ook in het landschap dankzij oude lavastromen. De grond is zeer rijk en er zijn veel wijngaarden. Pico staat ook bekend vanwege haar walvisindustrie. Breng een bezoek aan het museum en leer meer over de geschiedenis en hedendaagse benadering van deze dieren. Overnachting in hotel Caravelas of gelijkwaardig.

Dag 5: Pico – São Jorge
Vertrek naar de haven om de huurauto in te leveren en vervolgens op de boot naar São Jorge te stappen. Daar aangekomen gaat de reis met een nieuwe huurauto naar hotel São Jorge Garden of gelijkwaardig.

Dag 6: São Jorge
Steile rotswanden, kliffen en fajãs. São Jorge is langgerekt met een bergketen en aan de kust meer dan 40 fajãs; kleine landtongen ontstaan door grondverzakkingen of lavastromen. Wandelschoenen aan en bezoek ze! Rijd vervolgens door naar São João. Deze regio staat bekend vanwege de São Jorge kaas. Overnachting in hotel São Jorge Gardens of gelijkwaardig.

Dag 7: São Jorge – Faial
Terug naar de haven van São Jorge om de oversteek per boot te maken naar Faial. Met een nieuwe huurauto gaat de route verder naar hotel Horta of gelijkwaardig.

Dag 8: Faial
Faial heeft een vulkanische geschiedenis, windmolens en grote hoeveelheden hortensia’s. Vanaf Espalamaca is er prachtig uitzicht over Pico, São Jorge en Graciosa. Ook mooi, de Flamengos vallei in de vorm van een amfitheater. De haven mag niet achterblijven en wordt voornamelijk aangedaan door zeilers die even op adem komen tijdens het oversteken van de Atlantische Oceaan. Overnachting in hotel Horta of gelijkwaardig.

Dag 9: Faial – Flores
Lever de huurauto in bij het vliegveld en vertrek naar Flores. Rijd met een nieuwe auto door naar hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.

Dag 10: Flores
Klein maar fijn, Flores is echt een schoonheid. Bezoek onder andere het kratermeer Lagoa Funda, de rotswand Rocha dos Bordões of het meest westelijke plaatsje van Europa, Fajã Grande. Overnachting in hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.

Dag 11: Flores – São Miguel
Per binnenlandse vlucht terug naar São Miguel. Zet de koffers alvast in hotel Vale do Navio, of gelijkwaardig, om vervolgens de rest van het eiland te ontdekken.

Dag 12: São Miguel
Breng vandaag een bezoek aan de hoofdstad Ponta Delgada. Deze grootste stad van de Azoren beschikt over vele restaurants, pleinen, terrasjes en een levendige haven. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen met de vele musea en kerken. De overnachting is in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 13: São Miguel
Trek na een stevig ontbijt er in westelijke richting op uit. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende kratermeren van Sete Cidades: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Maak hier een wandeling en geniet van een mooi uitzicht over het groene en blauwe meer. Reis vanuit Sete Cidades verder naar Capelas, waar veel terug is te vinden over de walvisvaart van vroeger. Als laatste stop van vandaag wordt de Caldeira Velha bezocht. Reis via Ribeira Grande, de tweede stad van São Miguel, naar dit natuurgebied. Kom via een mooie wandeling uit bij een kleine waterval om even heerlijk te ontspannen en geniet van de omgeving. Keer vervolgens terug naar Ponta Delgada. Overnachting in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 14: São Miguel
Ook het oostelijke gedeelte van São Miguel is de moeite waard voor een bezoek. Ga eerst even langs de oude hoofdstad van de Azoren, Vila Franco do Campo. Reis van hieruit verder naar Furnas en het daarbij gelegen kratermeer. Hier liggen vele geisers, zwavel- en warmwaterbronnen. Ga vervolgens verder naar het oosten. In deze bloemrijke omgeving ligt het plaatsje Nordeste en staat een vuurtoren met prachtig uitzicht. Via de noordkust gaat de reis verder naar Gorreana, waar de oude theeplantages zijn. Keer vanuit Gorreana terug naar Ponta Delgada waar de laatste overnachting is in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 15: São Miguel
Rijd naar de luchthaven en lever de huurauto weer in om vervolgens terug te vliegen naar Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs