Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam – Toronto v.v. per Air Canada
 • autorondreis volgens programma op basis van logies met verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotels (luxere hotels mogelijk)
 • 1 uur durende boottocht door het 1000 Island gebied
 • wandeltoch vanuit Tremblant
 • uitgebreide Nederlandstalige route informatie
 • kaarten
 • wegenatlas

Highlights van deze reis:

 • Toronto
 • Niagara Falls
 • Ottawa
 • Montreal
 • Quebec City
 • Algonquin Provincial Parc
 • 1000 Islands boottocht

Bekijk hier de Reisdetails

Toronto, de Niagara watervallen, Ottawa, Montréal, Québec City… de rondreis Spirit of the East bied je een aaneenschakeling van hoogtepunten in Oost-Canada.

Dag 1-2: Amsterdam – Toronto
Je vertrekt vanaf Amsterdam naar Toronto. Na aankomst in Toronto haal je de auto op en rijd je naar jouw hotel, waar je twee nachten zult verblijven. Toronto is de grootste stad van Canada. Het is een belangrijk bank-  en zakencentrum. De stad bevat veel moderne architectuur en torenhoge wolkenkrabbers. De beroemde CN-Tower is de op een na hoogste vrijstaande toren ter wereld, met een hoogte van 553 meter. Toronto is ook een van ‘s werelds meest multiculturele steden; meer dan 40% van de bevolking heeft een buitenlandse afkomst.  De volgende dag kun je een bezoek brengen aan de CN Tower, het Eaton Centre en de parlementsgebouwen. Ook de wijken Chinatown en Little Italy zijn zeker een bezoek waard.

Dag 3: Toronto – Niagara Falls (130 km)
Vandaag begint de reis met een rit over het Niagara schiereiland met vele boom- en wijngaarden. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het pittoreske stadje Niagara-on-the-Lake. Tenslotte kom je aan bij de Niagara Falls. Deze behoren tot de bekendste watervallen ter wereld en vormen de natuurlijke grens tussen de USA en Canada. De breedte van de watervallen en de hoeveelheid water die naar beneden stort, zijn indrukwekkend. Een boottocht met bij de Niagara Falls is een echte aanrader. Terwijl je met de boot de Horseshoe Falls tot zeer dichtbij nadert, beschermen speciale regenponcho’s je tegen de ‘mist’ van de watervallen. Overnachting in de omgeving van de Niagara Falls.

Dag 4: Niagara Falls – Kitchener (145 km)
Breng ‘s morgens nog even een bezoek aan de Skylon Tower, van waaruit je een prachtig zicht hebt over de watervallen. Reis vervolgens langs vele dorpjes met een koloniaal verleden om in Kitchener aan te komen. Hier overnacht u.

Dag 5: Kitchener – Midland (225 km)
Je reist dwars door het land van de Mennonieten. Zij hebben gekozen voor een sobere levensstijl, waardoor je meer paard en wagens tegen zult komen dan gemotoriseerde vervoersmiddelen. Breng ook een bezoek aan de stadjes St. Jacobs en Elmira en de overdekte bruggen van West Montrose. Je overnacht in Midland, de toegangspoort tot de Georgian Bay en het pittoreske 30.000 Islands gebied. Midland is fraai gelegen aan het water en heeft veel historische bezienswaardigheden. Overnachting in Midland.

Dag 6: Midland – Pembroke (375 km)
Vandaag rijd je naar het prachtige Algonquin Provincial Park. Dit immense reservaat met veel ‘wildlife’ is vooral in de zomer een populair gebied voor kano- en wandeltochten. Vanwege de relatief korte afstand tot Toronto en Ottawa is Algonquin een van de populairste parken in de provincie Ontario. In het zuiden loopt Highway 60, een goede plek om elanden te spotten. Daarnaast komen er ook beren, wolven en herten voor. Je logeert in Pembroke.

Dag 7: Pembroke – Ottawa (150 km)
Vandaag bereik je Ottawa, de hoofdstad van Ontario. De stad ligt aan de gelijknamige rivier in de provincie Ontario. Ottawa herbergt vele regeringsgebouwen, waarvan het parlementsgebouw het bekendst is. Hier vindt in juni tot en met augustus de wisseling van de wacht plaats. Je hebt een volle dag om de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Behalve de parlementsgebouwen zijn Embassy Row en de Byward market interessante plekken. Vanuit deze stad kun je een bijzondere boottocht maken op het Rideau Canal. Je overnacht in Ottawa.

Dag 8-9: Ottawa – Tremblant (170 km)
Rijd langs het snelstromende water van de Ottawa River naar de provincie Québec. Na een prachtige rit met uitzicht op de Laurentian Mountains kom je aan in Tremblant. De volgende dag kun je de auto gerust laten staan en volop genieten van de prachtige omgeving en de vele buitenactiviteiten zoals wandelen, golfen, fietsen of paardrijden. Twee overnachtingen in Tremblant.

Dag 10-11: Tremblant – Québec City (390 km)
Via de prachtige ‘Chemin du Roy’ route passeer je vele typisch Frans-Canadese dorpjes. Breng onderweg een bezoek aan het dorp Saint Anne-de-Beaupré met één van de mooiste kathedralen van het land. Vervolgens kom je aan in Québec City. De stad ligt aan de St. Lawrence rivier, in een smal gedeelte. Daar komt ook de oorspronkelijke naam ‘Kebek’ vandaan, die vernauwing betekent. Het oude centrum wordt omringd door een stadsmuur, wat uniek is in Noord-Amerika. Tot de verdedigingswerken behoort ook een grote citadel. De historische monumenten in de binnenstad behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Québec is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Noord-Amerika dankzij de voor dat continent uitzonderlijke Europese sfeer. Naast het historische erfgoed zijn er verschillende evenementen en attracties die veel bezoekers naar de stad trekken. Wandel door de kleine straatjes van de Oude Stad met haar vele winkels en terrasjes. Twee overnachtingen in Québec City. Je hebt nog een volle dag om de vele bezienswaardigheden in en rondom de prachtige stad te ontdekken.

Dag 12: Québec City – Montréal (250 km)
Ontdek na Québec het eveneens Franstalige Montréal, met een heerlijke mix van verleden en heden. De bruisende stad is het culturele centrum van de provincie. Er worden in de zomermaanden vele festivals en culturele evenementen georganiseerd. Bezoek het Olympische dorp, het charmante Old Montréal of de Notre-Dame Basilica. Overnachting in Montréal.

Dag 13: Montréal – Gananoque (365 km)
Vandaag kun je een bezoek brengen aan Upper Canada Village, een 19eeeuws pioniers dorpje. Vervolgens kom je aan in het 1000 Islands gebied, waar je een boottocht maakt langs deze prachtige, bosrijke eilandjes. Thousand Islands is een archipel in de rivier. De 1793 eilanden in verschillende grootte strekken zich hier uit over een lengte van 80 kilometer. De grootste eilanden zijn 100 vierkante kilometer in oppervlakte, terwijl de kleinste slechts onbewoonde rotsen zijn. Op een van deze eilanden staat een kasteel waarvan de butler de ‘Thousand Island Dressing’ bedacht heeft. Ongeveer 20 van de eilanden vormen samen het St. Lawrence Islands National Park, het kleinste nationale park van Canada. Je overnacht nabij Kingston.

Dag 14: Gananoque – Toronto (290 km) – Amsterdam
Je volgt de noordoevers van Lake Ontario richting Toronto, waar je de auto inlevert en incheckt voor jouw vlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Tip! Deze rondreis kun je ook inclusief activiteiten boeken.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs