Deze reis is inclusief:

 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Overtocht Calais – Dover
 • Reisbeschrijving
 • ANWB reisgids

Highlights van deze reis:

 • Dartmoor National Park
 • Land’s End
 • Tintagel Castle
 • Exmoor National Park
 • Stonehenge

Bekijk hier de Reisdetails

Devon & Cornwall behoren beide tot de populairste graafschappen van Engeland. Deze magische hoek van Engeland wordt gedomineerd door de lange, afwisselende kust. Het landschap is er mooi met glooiende groene heuvels, schilderachtige dorpjes en gezellige marktstadjes.

Canterbury
De imposante kathedraal met prachtige glas-in-lood ramen domineert het autoluwe, kleine centrum van Canterbury. Slenter door de straatjes met de leuke winkeltjes en bezoek ook zeker de Canterbury Tales. Hier proeft, ziet en ruik je het Engeland uit de 14e eeuw in een prachtige reconstructie met licht- en geluidseffecten. Kent wordt ook wel de ‘Tuin van Engeland’ genoemd, o.a. vanwege de prachtig aangelegde tuinen Doddington Gardens en Marle Place Gardens. Bovendien vind je hier vele kastelen en landhuizen waarvan het Leeds Castle misschien wel het mooiste voorbeeld is.

Bournemouth – Dartmoor N.P.
Door het mooie landschap van het graafschap Dorset gaat de route verder naar de historische stad Exeter eveneens met een prachtige kathedraal. Je verblijft in de omgeving van het Dartmoor National Park, het grootste beschermde landschap in Zuid-Engeland, bekend vanwege de Dartmoor pony’s. Breng ook een bezoek aan de leuke badplaats Torquay, een van de vele kustplaatsjes die Devon & Cornwall hebben. Het landschap van Devon is uniek, een lappendeken van weiden die doorsneden worden door smalle weggetjes.

Dartmoor N.P. – Falmouth
Vanuit Devon rijd je Cornwall binnen. Alhoewel de graafschappen vaak in 1 adem worden genoemd, zul je toch duidelijke verschillen in het landschap ontdekken. Je overnacht in het uiterste puntje. Bezienswaardig zijn het eilandje St. Michaels Mount, Land’s End en de diverse havenplaatsjes. Tuinenliefhebbers brengen natuurlijk een bezoek aan de Trebah Gardens in de omgeving van Falmouth. Ook het Eden Project is een interessante excursie. Dit is ’s werelds grootste botanische tuin. In de kenmerkende koepels loop je als het ware door een overdekt regenwoud.

Falmouth – North Devon
De route langs de noordkust van Cornwall brengt je bij Tintagel, een aardig dorpje met een middeleeuws kasteel en een bijzonder oud postkantoor uit de 14e eeuw. Noordelijker ligt Clovelly, een pittoresk vissersdorpje, als het ware tegen de heuvels aangeplakt. In de omgeving ligt ook het kleine, maar afwisselende Exmoor National Park met prachtige kliffen, bossen, hooggelegen heidegebieden, Exmoor-pony’s, schapen en edelherten. Een andere optie is lekker uitwaaien langs het prachtige goudgele strand van Bude.

North Devon – Bath/Bristol
Je verlaat Cornwall en via de kust en een stukje binnenland rijd je naar Bath. Bath is het bekendste Engelse kuuroord en je kunt de Romans Baths en Bath Abbey bezoeken. De Royal Crescent, een boog van zo’n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. Bath is een goede en moderne winkelstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat hier het Fashion Museum ligt. Typische voorbeelden van huisjes in Cotswold-natuursteen staan in Bradford-on-Avon en Corsham, net buiten Bath gelegen. In de Cheddar Gorge ontdek je alles over het proces van het vervaardigen van Cheddar kaas, die hier oorspronkelijk vandaan komt.

Bath/Bristol – Maidstone
Vanuit Bath rijd je naar het centrum van de prehistorie, Stonehenge, vlakbij het mooie stadje Salisbury. De stenen overblijfselen zijn vanaf de weg te bezichtigen maar het is ook leuk om een ticket te kopen en met een audiotour een rondleiding rondom het monument te maken. Voor de laatste overnachting van deze reis rijd je naar de omgeving van Maidstone, wederom in het mooie graafschap Kent.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs