Het Egeïsche eiland Lesbos, ook wel Lesvos genoemd, is zeer geliefd onder de toeristen. Ook al ben je veeleisend, het eiland is voor iedereen interessant! Schilderachtige dorpen, een rijke geschiedenis en zeer goede accommodaties. Dit eiland heeft alles om je vakantie goed in te vullen!

De afstanden tussen leuke dorpjes en bezienswaardigheden is groot en daarom is het aan te raden om een auto te huren. En het rijden is verre van saai door het grillige landschap waar je doorheen rijdt. Lijkt het je wat? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.

Boek jouw Lesbos-vakantie

 


Bekijk al onze vakanties naar Lesbos

Vakantie Lesbos

De stranden van Lesbos wisselen af van klein en smal tot lang en breed. Het grootste deel van de stranden bestaat uit keien, kiezels en fijngrind. Maar er zijn ook een aantal zandstranden. De zeebodem is veelal bedekt met keien, kiezels en rotsen. Hoewel sommige stranden een nogal rommelig karakter hebben, zijn er toch stranden veilig en schoon genoeg om te zwemmen en zonnen. Deze stranden met een blauwe milieuvlag zijn die van Petrea, Agios Isidoros, Molyvos, Anaxos en Polichnitos. Deze hebben ook de nodige faciliteiten. De stranden met een langzaam aflopende zeebodem zijn daarnaast ook geschikt voor kinderen tijdens de zonvakantie Lesbos. Dit is bijvoorbeeld het strand van Molyvos.

Natuur

Lesbos ligt in het noordoosten van de Egeïsche Zee en beschikt over een zeer gevarieerde natuur. Het eiland herbergt uitgestrekte olijfboomgaarden, dichte bossen en in het meest westelijke puntje zijn zeer oude, versteende bomen te vinden. In het zuiden van Lesbos liggen verschillende baaien, waaronder Skala Kallonis en Gera Bay. Beide baaien lopen zeer diep het land in. Het landschap is hier vlak tot licht heuvelachtig en zeker het verkennen waard tijdens een zonvakantie Lesbos.

Cultuur

Lesbos bruist van de cultuur. Het christelijke geloof speelt nog altijd een belangrijke rol in het leven van de inwoners. De tradities van het eiland hangen hier dan ook nauw mee samen. Zo wordt elke christelijke feestdag gevierd met een traditionele maaltijd. Het eiland kent daarnaast enkele traditionele ambachten, waaronder houtsnijwerk, keramiek en aardewerk. Op veel woningen is keramiek en houtsnijwerk terug te vinden in de vorm van versieringen. Lesbos staat daarnaast bekend om de olijfolie, ouzo en sardientjes.

Bezienswaardigheden

Lesbos kent een schat aan historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Turkse kasteel in Sigri, de middeleeuwse burcht in Molyvos, het traditionele dorp Agiassos of de ruïnes van een antiek theater in Mytilini. Daarnaast zijn er talloze kloosters te bezoeken tijdens de zonvakantie Lesbos. In sommige kloosters leven zelfs nog echte monniken. Mensen die graag musea platlopen, kunnen bijvoorbeeld terecht in het archeologisch en paleontologisch museum in Mytilini. Ook is hier een klederdrachtmuseum te vinden. Een ander archeologisch museum is te vinden in Eresos. Natuurliefhebbers kunnen zich vergapen aan het Versteende Woud van Ypsilou. Door vulkanische activiteit is dit woud miljoenen jaren geleden versteend geraakt. Een uniek monument. Daarnaast zijn de warmwaterbronnen een aanrader. Dit zijn te vinden in Polichnitos, Geras, Thermi, Livori en Eftalou. Het water schijnt een helende werking te hebben.

Excursiemogelijkheden zonvakantie Lesbos

  • Boottocht met barbecue
  • Ezelsafari
  • Dagje naar Turkije
  • Jeeptocht over het eiland
Op zoek naar een heerlijke zonvakantie naar Lesbos?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.