Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Marrakech
 • Vervoer per touringcar
 • 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 1x lunch en 6x diner
 • Reisleiding

Highlights van deze reis:

 • Het Djemaa el Fna plein
 • Oude koningsstad Fès
 • Koninklijk Rabat
 • Bab Mansour poort in Meknes

Bekijk hier de Reisdetails

“Sesam, open u!” Stap de poorten binnen en maak kennis met het allerbeste van Marokko! Verken tijdens deze groepsrondreis onder meer de vier koningssteden: Marrakech, Rabat, Fès en Meknès. En ervaar het unieke gevoel waarbij al je zintuigen tegelijk worden geprikkeld. Wat een smakelijke geuren, fraaie kleuren en mystieke muziek. Bijvoorbeeld op het Djemaa el Fna plein, het kloppende hart van Marrakech. Waan je in een echte 1001 nacht sfeer en laat je betoveren door het mystieke Marokko.

Dag 1: Amsterdam – Marrakech
Na de vlucht en aankomst op de luchthaven van Marrakech rijden we naar het hotel voor de eerste overnachting. 
Dag 2: Marrakech-Casablanca-Rabat 
We nemen voor nu even afscheid van Marrakech. En rijden naar Casablanca voor een kort bezoek. Hier is de mogelijkheid, als er geen dienst plaats vindt, om de imposante Hassan II moskee te bezichtigen (optioneel: de kosten zijn ca. €12,- per persoon) 
Vervolgens doen we de enige koningsstad aan de kust aan: Rabat. Deze meer dan 1000 jaar oude hoofdstad is rijk aan regeringsgebouwen en paleizen. Je ziet in deze stad van alles! Zo bewonderen we het Koninklijk Paleis, de sfeervolle oude stadsgemeente en het in Marokkaanse stijl gebouwde en rijk gedecoreerde mausoleum van Mohammed V. De nacht verblijven we in Rabat.
Dag 3: Meknès-Volubilis 
Vanuit Rabat gaat de reis door naar Meknès. Ook in deze stad is er weer volop de mogelijk om de toerist uit te hangen. Maak foto’s van bezienswaardigheden als de Bab Mansour poort en het mausoleum van sultan Moulay Ismail. Hij was in de 17e eeuw heerser van de Arabische Alaoutïeten dynastie die Meknès koos als zijn nieuwe residentie. De sultan was met name bekend om zijn ongelofelijke bouwdrift. 
Bewonder de kazernes, paleizen, indrukwekkende poorten, stadsmuren, pakhuizen en onaardse gevangenissen. Deze heeft hij laten bouwen door ca. 30.000 dwangarbeiders en 150.000 elitesoldaten. Na de dood van de sultan en de daaropvolgende strijd tussen zijn zonen over de opvolging, raakte Meknès in verval. Ook werd de stad in 1755 getroffen door een hevige aardbeving. Begin 20e eeuw bliezen de Fransen de stad weer nieuw leven in. Na Meknès gaan we terug naar de Romeinse tijd in de stad Volubilis aan. Neem hier een kijkje bij bezienswaardigheden als de Triomfboog, de Basilica, het Capitool en het mozaïek Diana en de Badende Nimfen. De dag eindigt in Fès, waar je de komende 2 nachten slaapt.
Dag 4: Fès
Vandaag op het programma: Fès, de oudste Marokkaanse koningsstad. Het is alsof je in de Middeleeuwen bent. UNESCO werelderfgoedlijst-watchers opgelet! In het historische Arabische stadsdeel Fès el Bali vind je namelijk de drukke medina. Verdwaal in het doolhof aan kronkelige straatjes. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken zijn de Bab Boujloud poort, de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee (de eerste universiteit van Marokko), de indrukwekkende leerlooierij en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini.
Dag 5: Fès-Beni Mellal 
Maak je klaar voor een uitstapje naar Beni Mellal. Een stadje aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Deze moderne stad ligt midden tussen de vele sinaasappel- en olijfboomgaarden. Geniet van een mooie zonsondergang voordat we hier gaan overnachten.
Dag 6: Ouzoud-Marrakech
Vanuit Beni Mellal rijden we dwars door cederwouden van het Midden-Atlasgebergte. Via het stuwmeer van El Ouidane en de prachtige watervallen van Ouzoud, terug naar Marrakech. Mochten we tijd over hebben, dan bezoeken we alvast het Djemaa el Fna plein. Het wemelt hier van de slangenbezweerders, kooplieden, muzikanten, acrobaten en sprookjesvertellers. De komende twee nachten verblijf je in Marrakech.
Dag 7: Marrakech
In Marrakech kom je ogen en oren (en tijd!) tekort. Deze okerkleurige stad is prachtig gelegen, met zicht op de ruige besneeuwde bergtoppen van de Atlas. Bezoek hier weelderige tuinen met palmen, prachtige paleizen en probeer de vele minaretten te tellen. Je ziet onder meer de Saadische graven, de Majorell-tuinen en het Bahia paleis. Bijzonder is ook de Koutoubia-moskee, waar maar liefst 25.000 gelovigen tegelijk kunnen bidden. 
Uiteraard gaan we ook naar het beroemde Djemaa el Fna plein. Werkelijk elke minuut van de dag bruist het er en ’s avonds is het alsof je in één grote openluchtshow terecht bent gekomen! Het door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen plein zal je versteld doen staan. Artiesten overal. En kun jij de geuren uit de diverse eetstalletjes weerstaan? Mocht je nog trek hebben woon dan de dinershow ‘Fantasia Chez Ali’ bij (kosten ca. €32 per persoon – incl. transfer en diner. Het kan ook zijn dat deze show op dag 6 wordt bezocht).

Dag 8: Marrakech – Amsterdam
Alle indrukken lekker laten bezinken en klaarmaken voor de transfer naar de luchthaven en de terugvlucht.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs