Uitzichtpunt ‘Top of the Rock’

“Mijn ogen scannen de indrukwekkende skyline af, zoekende naar het herkenbare Vrijheidsbeeld…”

Middenin Manhattan vind je de beroemde wolkenkrabber Rockefeller Center. Dit gebouw is veel meer dan alleen het thuis voor de Radio City Movie Hall en de NBC televisiestudio. Sinds kort kun je op de 70e verdieping gebruik maken van het uitkijkpunt ‘Top of the Rock’. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over New York, je ziet zelfs nog meer dan vanaf het Empire State Building… Kijk vanaf hier uit op de herkenbare Brooklyn Bridge, het imposante Vrijheidsbeeld en de groene oase van het 4 kilometer lange Central Park. Maar pas op, kijk alleen recht naar beneden als je niet teveel last van hoogtevrees hebt… Bekijk onze excursies en bouwstenen voor New York!

Showtime! Broadway

“De zaal vult zich met een oorverdovend applaus en het lijkt wel of ik even helemaal ‘van de wereld’ ben geweest. Dus zo voelt een avondje Broadway…”

Vroeg je hotelkamer opzoeken om te gaan slapen? Je bezoek aan New York is eigenlijk niet compleet zonder één spectaculaire show op Broadway te hebben meegemaakt. Laat je in vervoering brengen door het klassieke verhaal van ‘The Lion King’ of zit op het puntje van je stoel tijdens het spookachtige ‘The Phantom of the Opera’. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een nieuwere musical te bezoeken, zoals ‘Jersey Boys’, waarin een kansarme jongen uitgroeit tot een grote popster. Maar met musicals als ‘Mary Poppins’, ‘Chicago’, ‘Wicked’, ‘Mamma Mia’ en ‘West Side Story’ zit er altijd wel iets van jouw garing bij. En aan het einde van de show maak je deel uit van de enorme energie van het slotapplaus… Ga jij naar Broadway tijdens je stedentrip in New York?

Bike the Big Apple

“Ik trek gauw mijn stuur recht, als mijn wiel per ongeluk een stukje door het plantsoen rijdt. Er is ook zoveel te zien in het Central Park…”

Je hoeft de Nederlandse tradities heus niet per se thuis te laten. Een beetje sportieveling ontdekt New York per fiets! Er zijn twee fietstours die je langs alle hotspots, maar ook onbekende plekjes van ‘The Big Apple’ leiden. De eerste tour laat je onder andere de indrukwekkende Queensboro Bridge en de skyline van Manhattan zien. De tweede fietstour brengt je onder meer naar de typische wijken van Harlem en laat je het Central Park doorkruizen. Geen zorgen om te verdwalen of om van je fiets te worden gereden door scheurende taxi’s: de fietstours worden begeleid door een ervaren New Yorkse gids!

Strand in New York

“Met een reuzensprong spring ik naar de bal en sla hem met één klap over het net. Het zweet staat op mijn voorhoofd wanneer ik in het warme zand and. Straks een frisse duik in zee…”

Zijn je benen vermoeid geraakt van al het sightseeën? Ga dan een dagje gestrekt op het strand! Strand? Ja, Coney Island is het enige zandstrand van New York, dat ook nog eens aan zee ligt. Je vindt het strand aan de zuidkant van Brooklyn. Stad en strand in New York vormt de ideale combinatie. Drapeer je handdoekje in het zand en dut lekker weg. Of neem een frisse duik in zee. Het strand is ook populair bij de New Yorkers zelf en wordt goed schoon gehouden. Wie zich verveelt kan ook naar het aquarium dat achter het strand ligt. Hier leven onder andere dolfijnen, dwergwalvissen en sidderalen.

Twee vakanties in één

“Ik voel hoe het vliegtuig langzaam zijn daling inzet en ik kijk uit het raampje. Onder mij verschijnt het surreële landschap van IJsland…”

Genoeg tijd over? Maak je keus uit één van onze combinatiereizen voor New York. Je kunt je vakantie in New York gemakkelijk combineren met een andere bestemming. Hoewel New York zelf ook een strand heeft, kun je er als strandliefhebber ook voor kiezen een paar dagen te luieren op het strand van de Bahamas of Barbados. Niet zo’n strandmens? Vlieg dan door naar het betoverende IJsland en dompel je onder in een warmwaterbron, bekijk de spuitende geisers en wees getuige van de middernachtzon. Er vinden dagelijks vluchten tussen New York en Reykjavík plaats. Natuurlijk kun je New York ook combineren met één van de andere grote, Amerikaanse steden, zoals Washington of Boston.

Nog steeds niet overtuigd om een stedentrip naar New York te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mogelijkheden naar en in New York