Tenerife is het grootste Canarische Eiland en behoort tot de meest geliefde vakantie-eilanden ter wereld. Omdat de zon bijna altijd schijnt en de temperatuur het hele jaar door tussen de 20°C en 30°C ligt, is een vakantie naar Tenerife in elk seizoen een goed idee.

Zoek en boek direct online

Als jij naast Tenerife ook andere Canarische Eilanden wilt bezoeken, of als je een reis op maat met een uitgebreid excursiepakket wilt boeken, neem dan eens contact op. Onze Persoonlijke Reisadviseurs stellen graag een vakantie naar Tenerife op maat voor je samen.

Vraag een gratis reisvoorstel aan

 


Bekijk al onze vakanties naar Tenerife

 

Op vakantie naar Tenerife

 • Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Tenerife duurt ongeveer 4,5 uur.
 • Op Tenerife is het één uur vroeger dan in Nederland
 • Tenerife is het grootste van de 7 Canarische Eilanden. Er wonen ongeveer 900.000 mensen
 • Tenerife is onderdeel van Spanje en hoort bij Europa. Je betaalt er met de euro.

Het weer op Tenerife

Het klimaat op de Canarische Eilanden en dus ook op Tenerife geldt als één van de meest geliefde ter wereld. In de winter en het vroege voorjaar liggen de temperatuur op Tenerife tussen 20 en 25 graden. Meestal is het zonnig, maar af en toe valt er een bui.

In de zomer en de herfst ligt de temperatuur tussen de 25 en de 30 graden. Regen valt er dan nauwelijks en de zon schijnt elke dag. Hele hete dagen van boven de 35 graden, die op het vasteland van Spanje regelmatig voorkomen, zijn op Tenerife een zeldzaamheid.

De stranden van Tenerife

Door de vulkanische oorsprong hebben de meeste stranden van Tenerife zwart lavazand. Witte of goudgele zandstranden komen daardoor maar weinig tijdens je vakantie op Tenerife. Bij de drukke badplaatsen in het zuidwesten, zoals Costa Adeje, Playa de Américas en Los Cristianos zijn er wel enkele kunstmatig aangelegde witte zandstranden.

In Puerto de la Cruz, in het noordelijke deel van Tenerife, zijn weinig stranden; het aangelegde zwembadcomplex heeft daar de strandfunctie overgenomen. Er zijn hier ook veel terrassen en eetgelegenheden. Door de sterke stroming zijn de stranden van het noorden sowieso minder aantrekkelijk om te zwemmen, zeker voor gezinnen met kinderen.

Playa de las Teresitas is een populair strand in het noordoosten, vlak bij de hoofdstad Santa Cruz. Dit aangelegde zandstrand (ooit een zwart lavastrand) wordt druk bezocht door de plaatselijke bevolking.

El Teide: het hoogtepunt van Tenerife

De 3718 meter hoge El Teide kun je niet missen als jouw vliegtuig in de buurt van Tenerife komt. Het is de allerhoogste berg van Spanje, hoger nog dan de toppen van de Sierra Nevada op het Spaanse vasteland. In de winter ligt er regelmatig sneeuw op de top, terwijl het dan op de stranden meer dan 20 graden is.

De Teide zorgt voor grote klimaatverschillen. Aan de noordkant is het koeler en regent het meer, waardoor het landschap groener is dan in het droge zuiden. Een voorbeeld daarvan is Valle de la Orotava, waar veel bananenplantages en mooie bloemen groeien. De bijzondere boomsoort die alleen op Tenerife voorkomt is de drakenbloedboom die wel duizend jaar wordt.

Highlights Tenerife

Ga je op vakantie naar Tenerife en wil je meer dan alleen zon, zee en strand? Wij hebben veel tips voor je!

 • De oude stadskern van hoofdstad Santa Cruz met de monumentale gebouwen 
 • Het Nationale Park rondom de Teide met zijn maanlandschap
 • De dierentuin Loro Parque in Puerto de la Cruz
 • De piramides van Güimar
 • Het wijnstadje Icod de los Vinos in het noordwesten
 • Een excursie naar het kleinere eiland La Gomera
 • Een walvis- en dolfijnexcursie vanuit de kustplaatsen in het zuidwesten, zoals Los Cristianos en Puerto Colon.

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van het eiland Tenerife? Ontdek het in dit blog: Wat te doen op Tenerife!

Stel je vragen of laat ons voor je zoeken
Onze Persoonlijke Reisadviseurs maken graag een vrijblijvend voorstel voor jouw vakantie op maat naar Tenerife.

Jouw voordelen:

 • vrijblijvend
 • binnen 48 uur een reactie
 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat