Zambia

Zambia is een relatief onbekende maar prachtige (wildlife)bestemming in het zuiden van Afrika. De beroemdste bezienswaardigheid zijn de Victoria Falls, de 100 meter hoge en 1700 meter brede watervallen. Daarnaast vind je in Zambia verschillende natuurparken waar je o.a. leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffen en honderden soorten vogels kunt spotten.

Volg je de avonturen van boer Marc uit Boer zoekt Vrouw? En ben je daardoor erg nieuwsgierig geworden naar Zambia? Kom eens langs in één van onze reisbureaus: we inspireren je graag!

Neem contact met ons op!

Het onontdekte land

Zambia is de ruwe diamant van Afrika. Het land is nog onontdekt door toeristen, terwijl je hier mooie safaritochten kunt maken door de natuurparken. Zambia wordt ook wel ’the real Africa’ genoemd, omdat je hier de beste wildgebieden kunt vinden. Doordat het onontdekt is, heerst er ook meer rust en kun je nóg beter genieten van de natuur om je heen. De wegen zijn over het algemeen onverhard, waardoor het reizen soms lastig is, maar de ervaring wel des te beter is. Laat je betoveren door deze ruige wildernis, prachtige natuurparken en de grootste waterval ter wereld.

De mooiste bezienswaardigheden

Grenzend aan Zimbabwe kom je letterlijk en figuurlijk de grootste bezienswaardigheid tegen. De Victoria-watervallen raast hier tussen en elke seconde stroomt hier ruim 1 miljoen liter water naar beneden. De mooiste plek om dit te zien is vanuit Livingstone. Het donderende geluid en de nevelachtige mist leid je vanzelf naar deze topattractie. De meeste reizen en tours beginnen in de hoofdstad Lusaka. Dit is het Afrikaanse metropool waardoor het ook niet gek is dat ruim 10% van de Zambianen hier woont. In de stad zelf zijn een aantal activiteiten leuk om te doen:

 • bezoek het Henry Tayali Visual Arts Centre en koop hier hedendaagse Zambiaanse kunst
 • probeer een broodje krokodillenvlees in het Kalimba Reptile Park en bekijk allerlei slangen en krokodillen
 • koel jezelf af in het Public Swimming Pool met veel schaduwrijke plekjes eromheen
 • ga naar de lokale markten en ga op zoek naar leuke souvenirs

Nationale natuurparken

In Zambia vind je de ongerepte reservaten waar je genoeg diersoorten ziet. Elk park heeft zo zijn eigen charme en daarom is het vooral belangrijk wat jij het liefste wilt zien tijdens jouw safaritocht. De bekendste natuurparken zijn:

 • Luangwa NP: dit park is opgedeeld in North en South. Dit is één van de mooiste parken en hier leven zo goed als alle Afrikaanse diersoorten. Het mooiste is dat je hier zelfs nacht- en wandelsafari’s kunt maken om een hele andere beleving te hebben.
 • Kafue NP: dit is het grootste park van Zambia met ruim 22.000 km2. Dit zorgt er ook voor dat de landschappen hier elkaar afwisselen en er dus veel planten- en diersoorten leven. De kans is aanwezig dat je hier katachtige roofdieren zult tegenkomen!
 • Lower Zambezi NP: dit park staat bekend om de grote kuddes olifanten, nijlpaarden en buffels die hier voorkomen. Het leuke is dat je deze safari op verschillende manieren kunt maken om allerlei landschappen te zien. Je kan bijvoorbeeld ook per boot of kano door te park varen!

Algemene informatie

 • Zambia heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 25 graden.
 • Om het regenseizoen te vermijden, kun je het beste tussen mei en augustus naar Zambia reizen.
 • Er worden ruim 70 talen gesproken waaronder Engels.
 • Een vaccinatie is aan te raden; voor actueel advies kun je terecht bij de dokter.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Zambia?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.