Deze reis is inclusief:

 • Overtocht Rostock-Trelleborg en Göteborg-Kiel
 • Verblijf aan boord
 • 7 nachten verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Historische Zuid-Zweedse stadjes en badplaatsen
 • Hotels centraal en bij bezienswaardigheden
 • Bezoek Öland
 • Vaar over het Götakanaal

Bekijk hier de Reisdetails

Op deze prachtige en afwisselende reis leer je de mooiste steden en landschappen van Zuid-Zweden kennen. In Malmö vind je kunst en design, maar ook antiek, stadsparken en leuke restaurantjes. De rondreis voert door de mooie provincies Skåne, Blekinge en Småland waarbij je de marinestad Karlskrona bezoekt, waarvan de haven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je ontdekt de schitterende Zweedse scherenkust met duizenden kleine eilandjes en het grote Vätternmeer waarlangs historische stadjes en kastelen liggen.


Dag 1: Overtocht Rostock – Trelleborg met Stena Line. 
Overnachting aan boord.
Dag 2 en 3: Malmö – First Hotel Jörgen Kock (circa 30 km)
In het centrum van Malmö liggen warenhuizen, designwinkels en speciaalzaken op loopafstand van elkaar. Je kunt hier letterlijk alles vinden, van Zweeds glaswerk tot exclusieve mode en kunst. Er zijn ook veel antiekzaken in de buurt van het Davidshallstorg. Het meest opvallende gebouw van Malmö is de 190 m hoge ‘Turning Torso’ van de architect Santiago Calatrava. Breng de tweede dag een bezoek aan de gezellige universiteitsstad Lund of de kust bij Landskrona en Helsingborg.
Dag 4 en 5: Karlskrona – First Hotel Ja. (circa 200 km)
Kies voor de prachtige toeristische route langs de kust van Skåne en Blekinge (ca. 275 km) en bezoek Ystad, bekend van de tv serie over inspecteur Wallander naar de boeken van Henning Mankell. In Karlskrona maak je natuurlijk een rondvaart door de historische haven die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek het fraaie scheepvaartmuseum en de Admiraliteitskerk, de grootste houten kerk van Zweden.
Dag 6 en 7: Linköping – Quality Hotel Ekoxen. (circa 300 km)
Ga vroeg van start want onderweg zijn er veel mooie plaatsen te bezoeken. Kalmar is de poort naar het eiland Öland en heeft in het historische centrum een prachtig slot. Stop onderweg voor een verfrissende duik in de Baltische zee of een picknick op één van de mooie zandstranden. Västervik is een schilderachtig plaatsje met een bedrijvige vissershaven en mooi bewaard gebleven houten huizen rond de middeleeuwse St. Gertrudkerk. In Linköping staat één van de grootste kathedralen van Zweden en het heeft een gezellig centrum met veel restaurants, café’s en terrassen.
Dag 8: Trollhättan – Scandic Swania (circa 285 km)
Trollhättan is bekend vanwege haar sluizen die de toestroom van het water van het Götakanaal beheerst. Het is bijzonder om te zien hoe de sluizen en het water van invloed zijn op de kleurrijke stadje. Energiemaatschappij Vattenvall heeft hier twee waterkrachtcentrales gebouwd. Bezoek hier ook het SAAB automuseum, een ware must see voor de autoliefhebber.
Dag 9: Overtocht Göteborg – Kiel met Stena Line (circa 75 km) 
Overnachting aan boord.
Dag 10: Aankomst in Kiel
Tip voor verlenging: Stockholm, Best Western Hotel Royal Star
Wanneer je in Zweden bent mag een verblijf in de hoofdstad Stockholm niet ontbreken. Verleng de reis met 2 nachten in het Best Western Hotel Royal Star, je boekt dan de 12-daagse reis. Bezoek het historische deel van Gamla Stan met haar smalle steegjes, leuke pleintjes, café’s, restaurants en designwinkels. Of ga naar het museumkwartier Djurgården waar je heerlijk kunt rondwandelen in het Stadspark, Skansen of bezoek het Vasamuseum.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs