Naast alle meren, het noorderlicht, huskysafari’s en iglo’s heeft Finland nog veel meer te bieden. Maar wat maakt Finland nou zo speciaal? Lees verder en je wilt gegarandeerd op vakantie naar Finland!

Ontdek meer Finland

Wist je dat…?

  • … Finland ook wel Suomi wordt genoemd? Suomi betekent ‘merenland’ en aangezien Finland meer dan 180.000 meren heeft, is dit niet zo’n gekke naam.
  • …je vanaf Nederland in een kleine 2,5 uur naar de Finse hoofdstad Helsinki vliegt?
  • … tijdens de middernachtzon in Nuorgam, het meest noordelijke puntje van Finland, de zon meer dan 70 dagen lang schijnt? Bijna de hele zomer dus!
  • …Finland grenst aan de landen Rusland, Zweden en Noorwegen?
  • … uit de takken die je bij je saunabezoek krijgt een lekkere geur vrij komt, waar je erg relaxed van wordt?

Geen huskysafari, maar een elandensafari

Wil je niet voortgetrokken worden, maar zelf de teugels in handen nemen? Ga dan tijdens een quadsafari op zoek naar de ‘vriendelijke reuzen van het bos’. Je rijdt van Himos naar Moose Manor over smalle, kronkelende weggetjes door de bossen. In Moos Manor staat een gids op je te wachten die vertelt over deze vriendelijke reuzen. Hij zal je dan vertellen over hun speciale gewoontes en hun leefomgeving.

Wil je nog meer actie? Dan kun je, als je het durft, deze vriendelijke reuzen wat te eten geven met je blote handen.

Eland Finland

Raften op de Kitkajoki rivier

Een combinatie van genieten van de prachtige Finse natuur en spannende stroomversnellingen! Je gaat samen met een professionele raftgids door zeven spannende en uitdagende stroomversnellingen. Na elke versnelling heb je even tijd om uit te rusten om de Finse natuur tot je te nemen en je concentratie weer op te bouwen voor de volgende versnelling!

Kitkajoki rivier

De middernachtzon in Lapland

Van mei tot juli gaat de zon niet onder en blijft het 24 uur per dag licht in Lapland. Zo kun je dus ook midden in de nacht gaan wandelen of wat dacht je van ‘s nachts zwemmen? Het licht dat de zon uitstraalt, is vaak bijzonder mooi en heeft een goudgelige kleur. Het is een erg bijzonder fenomeen, omdat dit niet voorkomt in Nederland.

Middernachtzon Lapland

Stoom afblazen in een van de vele Finse sauna’s

Finland is echt een saunaland. Elk Fins gezin heeft gemiddeld minstens één sauna. Voor de Finnen is het dé manier om te ontspannen, en het gaat er dan ook heel anders aan toe dan in Nederland.

What to do? Eerst moet je een korte, koude douche nemen waarna je dan pas opgedroogd de sauna in mag. Ook krijg je een takkenbos mee, ook wel een Vihta genoemd, waarmee je op je huid kan slaan (au!) om de bloedcirculatie te verhogen. Hierna duik je in een koudwaterbad om af te koelen. (De echte diehards wrijven zich ook nog in met sneeuw!) Daarna mag je de sauna weer in.

Het is even wennen, maar als je dit een paar keer gedaan hebt en het verschil van warm en koud voelt, voel je je op en top ontspannen.

Finse sauna

De Scandinavische en Russische keuken van Finland

Helemaal uitgeput van alle bijzondere excursies? Dan kun je altijd genieten van de vele restaurantjes die Finland te bieden heeft. De Finse keuken kent zowel Scandinavische als Russische invloeden.

Neem bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Bistro Sinne in Porvoo. Het restaurant staat bekend om zijn lokale verse producten. Daarnaast is Porvoo ook een prachtig plaatsje om te bezoeken. Wil je na het eten nog even een lekker en onwijs sterk slaapmutsje? Bestel dan een Koskenkorva, ofwel een glaasje wodka van 38% alcohol.

Porvoo

Beste reisperiode

Je kan Finland het best bezoeken in de maanden juni, juli, augustus en september. In deze maanden is de kans op neerslag het laagst en is de kans op mooi weer het grootst. Wil je een wintersport- of sneeuwvakantie? Dan kun je het beste in de maanden februari en maart een bezoek brengen aan Finland.

Zelf zin in een trip naar Finland gekregen?

Op slechts 2,5 uur vliegen van Nederland is deze fantastische bestemming al te vinden. Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Finland op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!