Je zult het misschien niet snel denken, maar Japan is een waar wintersportparadijs! Vooral op het noordelijke eiland Hokkaido zijn de omstandigheden ideaal. Niet voor niets vonden de Winterspelen al 2 keer in Japan plaats: in 1972 in Sapporo en in 1998 in Nagano.

Shiga-Kogen in Nagano: Japans grootste skigebied

Shiga-Kogen is ’s lands grootste skigebied en dé plek om naar toe te gaan als je wilt skiën. Dit skidorp is gelegen in de prefectuur Nagano, op z’n 40 minuten van de stad Nagano verwijderd. Misschien herinner je je nog wel dat Marianne Timmer hier de 1000 en 1500 meter schaatsen won? Hoewel een groot deel van de skiwedstrijden van de Olympische Spelen hier plaatsvond, hoef je zeker geen professional te zijn om je hier uit te leven op je lange latten! 

Snowboarden in Japan

Japan heeft zich ontwikkeld tot dé snowboardbestemming van Azië. Met de altijd aanwezige sneeuw en de ruime keuze aan pistes, leef je je zowel als beginnende als ervaren snowboarder helemaal uit! Je vindt hier zo’n 600 ski- en snowboardresorts, verspreid over het hele land. In Europa is er vaak een gebrek aan sneeuw, of zijn de pistes overvol door het massatoerisme. In Japan is er altijd genoeg sneeuw en plek om te snowboarden! De meeste pistes gaan rond begin december open. Je bent hier zowel als beginnende als ervaren snowboarder helemaal op je plek!

Sapporo: de beste poedersneeuw ter wereld?

Rondom de stad Sapporo, op het noordelijke eiland Hokkaido, vonden in 1972 de Olympische Winterspelen plaats. De drie bekendste skiresorts op dit eiland zijn Nisesko, Rusutsu en Furano. Alle drie populair vanwege de grote hoeveelheden poedersneeuw! Er gaat zelf een gerucht dat hier de beste poedersneeuw ter wereld te vinden is. Daarnaast maken de imposante bergen en goede faciliteiten dit tot een topbestemming om te snowboarden!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Japan?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Japan