Onze reistip:
Een 11-daagse vakantie naar de Azoren boek je al vanaf 1349 p.p.

Welkom op de paradijselijke eilandengroep van Portugal: de Azoren! De Azoren bestaan uit 9 grote eilanden met daarbij nog 8 kleinere eilandjes midden in de Atlantische Oceaan, op ruim 1300 km voor de kust van Portugal. 

Vraag reisadvies op maat aan!

Dankzij het constante klimaat kun je vrijwel het hele jaar op vakantie naar deze eilanden. Wil je zoveel mogelijk van deze archipel zien? Ga dan voor eilandhoppen Azoren! Elk eiland heeft zijn eigen karakter… Ontdek meer! 


Bekijk meer reizen naar de Azoren

  

De ideale rondreis Azoren: eilandhoppen

Op een paar uurtjes vliegen liggen de Azoren, verscholen in de Atlantische Oceaan. De archipel is een oude kolonie van Portugal en bestaat uit negen bewoonde eilanden, waaronder Pico, Sao Miguel en Terceira. Dankzij het constante klimaat kun je hier vrijwel het hele jaar door vakantie vieren. Bijvoorbeeld door te wandelen tijdens een actieve vakantie Azoren of door in bijzondere hotels of appartementen te verblijven. Wil je tijdens je vakantie zoveel mogelijk van de archipel zien? Ga dan voor eilandhoppen door de Azoren! Dit is voor de Azoren dé ideale rondreis. Elk eiland heeft zijn eigen karakter…

Lees hier de tips van onze ReisXpert Akke Bijleveld over De Azoren: Breathe, smile and walk slowly!

Verrassend veelzijdige natuur op de Azoren

De natuur op de Azoren is heel divers. Van botanische tuinen en zwavelbronnen op São Miguel tot de 2357 meter hoge vulkaan Pico op het gelijknamige eiland. Niet alleen op het land zijn de Azoren rijk aan natuur. Ook het omringende water is bijzonder veelzijdig. Neem eens een kijkje bij de duiklocaties of spot misschien wel walvissen en dolfijnen! Wil je een bijzonder natuurverschijnsel tijdens je vakantie meemaken? Op het eiland São Jorge tref je fajãs aan. Dit zijn kleine en unieke zandtongen die ontstaan doordat aan beide zijden stukken grond in zee zijn gezakt.

Ontdek in ons blog meer over de Paradijselijke Azoren, en laat je inspireren!

Van warmwaterbronnen tot musea

Ben je tijdens je vakantie Azoren na een flinke wandeling wel toe aan wat ontspanning? Begeef je dan bijvoorbeeld in het plaatsje Furnas op São Miguel in een landschap van borrelende warmwaterbronnen en stomende geisers. De waterbronnen zouden zelfs een geneeskrachtige werking hebben… Niet voor niets worden ze vaak gebruikt bij thermale behandelingen. Lust je graag een glaasje wijn? Dan zit je goed op het eiland Terceira. In het stadje Biscoitos kun je een wijnmuseum bezoeken, waarbij je van verschillende wijnen kunt proeven!

Combineren op de Azoren: ontspannen in Lissabon

Op weg naar de Azoren kun je gemakkelijk een tussenstop maken in het Portugese Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Mocht je de volgorde liever omdraaien? Geen probleem!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar de Azoren?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Informatie en thema’s vakantie Azoren

Bekijk tips en bijzondere selecties van de mooiste vakanties en rondreizen.