Spanje


Onze reistip:
Een 8-daagse vakantie naar Andalusië boek je al vanaf €265 p.p.

De zon, het eten, de Costa’s, Barcelona, Valencia, Ibiza, Mallorca, La Palma … er zijn wel duizend redenen waarom Spanje zo’n geliefd vakantieland is. Ga je voor een stedentrip Barcelona, Madrid of Valencia? Of liever een zonvakantie naar de Canarische Eilanden, de Balearen of één van de Costa’s van het vasteland?

Boek online een vakantie naar Spanje

Zoek en boek jouw vakantie naar Spanje op onze site of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Kies jouw Spaanse Costa of eiland

Ontdek onze reizen en ervaar de Xpertise van onze Persoonlijke Reisadviseurs.


Bekijk al onze vakanties naar Spanje

Stranden

Met een kustlijn van bijna 5000 kilometer zijn de omstandigheden voor een zonvakantie Spanje perfect. Het land bestaat uit verschillende costa’s, waarvan de Costa Brava en Costa Blanca je waarschijnlijk het bekendst in de oren klinkt. Dankzij de brede zandstranden, gezellige boulevards, kindervriendelijkheid en diepheldere water zijn de stranden in Spanje ongekend populair. Helemaal in combinatie met een all inclusive Spanje! Er zijn langgerekte, witte zandstranden, zwarte vulkaanstranden, maar ook grind- en kiezelstranden. Maak je keus! Liever watersport? Zeilen, surfen, zeevissen… ook als actieveling kom je hier goed aan je trekken. Overigens lenen de kuststroken zich heel goed voor campingvakanties Spanje. Van een gezellige familiecampings tot luxe vakantieparken! Lees het reisverslag van onze ReisXperts Akke Bijleveld: Costa Blanca, ten zuiden van Alicante: verrassend!

Natuur in Spanje

Spanje is behoorlijk groot en heeft daarom ook verschillende landschappen met een uiteenlopende natuur. Het binnenland is heuvelachtig, terwijl de kusten langgerekt en vlak zijn. Op de Canarische Eilanden vind je veel vulkanische landschappen en stranden. Ook kun je in Spanje bergen tegenkomen. De bekendste zijn de noordelijk gelegen Pyreneeën en de Sierra Nevada in Andalusië. In dit laatste gebergte kun je in de winter zelfs skiën! De meeste nationale parken vind je in het zuiden van dit land. Nationaal Park Doñana in Andalusië en Nationaal Park Albufera in Valencia zijn voorbeelden van bekende nationale parken. Maak eens een spannende tocht door de natuur!

Cultuur van Spanje

Spanje heeft een rijke historie dankzij de vele volkeren die hier in de afgelopen eeuwen hebben gewoond. De invloed hiervan is duidelijk terug te zien in de architectuur en leefwijze de Spanjaarden. Toch wel het meest kenmerkend voor de cultuur zijn de fiestas. Dit zijn uitbundige feesten met optredens en parades, gebaseerd op het katholieke geloof. Maar ook de uitdrukking “mañana” (dat kan tot morgen wachten!) tekent het Spaanse volk. Spanjaarden zijn sociale mensen en het sociale leven gaat soms zelfs vóór het werk… Overigens kent Spanje verschillende bevolkingsgroepen met ook weer hun eigen subcultuur: de Catalanen leven in het noordoosten en de Galiciërs/Basken in het noordwesten.

Bezienswaardigheden

De werken van bekende Spaanse kunstenaars als Picasso, Miró en Dalí hangen in de veelzijdige musea als het Guggenheim in Bilbao en het El Prado in Madrid. Maar is nog zoveel meer te zien dan alleen deze indrukwekkende kunst. Bezoek bijvoorbeeld eens één van de historische binnensteden van Salamanca , Toledo of Santiago de Compostella tijdens je zonvakantie Spanje. Je kijkt je ogen uit met de grote verscheidenheid aan oude kathedralen en kloosters!

Tip: Ontdek wat je allemaal kunt doen in Madrid!

Streken

Spanje heeft veel verschillende streken. Voor vakantiegangers zijn vooral de eilanden Menorca, Mallorca, de Canarische Eilanden en de costa’s interessant. Menorca wordt ook wel het buggy-eiland genoemd: een gezellig eiland ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. De stranden zijn overzichtelijk en lopen erg langzaam af in zee. Toch liever wat levendiger? Op Ibiza bruist het 24/7! Genoeg stranden om overdag te relaxen, maar ook veel discotheken, restaurants en cafés voor als je het nachtleven in wilt duiken.
De vulkanische, Canarische Eilanden zijn een eilandengroep bij Noord-Afrika met heerlijke temperaturen en genoeg te doen voor jong en oud. En ten slotte de costa’s; daar bruist het als nergens anders in Zuid-Europa!

Benieuwd naar meer leuke plekken in Spanje? Lees dan ons blog: wat te doen in MalagaOf ontdek meer over het charmante Sevilla!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Spanje?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.